Pesek za grobove

Vedno se je izredno težko posloviti od ljudi, ki smo jih imeli neskončno radi. Proces žalovanja je veliko lažji, če ustvarimo urejen grob, ki bo sporočal, kako zelo smo imeli nekoga radi. Veliko vlogo pri tem igra nagrobni pesek, saj izboljša izgled groba. Zavedamo se, da ni nobenega nadomestila, ko se v družini ali med prijatelji zgodi tragedija, da nas nekdo za večno zapusti. Kar pa lahko naredimo, je da ustvarimo oziroma izboljšamo grob, ki bo olajšal žalovanje vsem obiskovalcem. Lep izgled groba je pomemben iz vidika, da ima preminula oseba lepo in udobno mesto, kjer lahko počiva.

Marmorni pesek za grobove

Eden izmed najbolj popularnih vrst peska za grobove predstavlja marmor. Naravno je svetlo bel in deluje kot odlična okrasitev za vse zunanje prostore. Uporabimo ga lahko na večjih in manjših grobovih, saj je ravno primerne velikosti za številne okrasitve. Z njem lahko razmejimo gredico ter ločimo druge dele groba med seboj. Na voljo je tudi v številnih barvah, kar ga naredi še bolj zanimivega na pogled.

Marmorni nagrobni pesek ima zelo visoko življenjsko dobo. Tako ga ne bo potrebno menjati vsakič ko obiščemo grob. Njegove svetleča belina pa bo prinesla nov sijaj novim in starim nagrobnikom.

Stekleni dekorativni kamenčki so ekološka izbira

Vedno bolj popularna izbira okrasnega kamenja predstavljajo stekleni kamenčki. Te so narejeni iz steklenih odpadkov, kar jih naredi bolj ekološko izbire od drugih vrst kamna. Nizka nakupna cena jih naredi še bolj zanimive, kot alternativo za nagrobni pesek. Tako je to idealna izbira, če želimo na najbolj stroškovno učinkovit način oskrbeti grob. Na voljo pa je tudi velika paleta barv, kar nam omogoča, da ustvarimo edinstven izgled groba. Sami kamenčki iz stekla so izredno odporni na vremenske vpliva in dolgo časa obdržijo svoj sijaj.

Preden uporabimo steklene okrasno kamenje je močno priporočljivo, da se pozanimamo, če pokopališče dovoljuje njihovo uporabo. S tem se bomo izognili številnim nevšečnostim, ki lahko nastanejo v prihodnosti. 

Granitni dekorativni kamen za grobove

Granit je izredno popularen kamen za izdelavo nagrobnikov, nagrobnih vaz in drugih dodatkov. Granitni pesek za grobove pa je zelo razširjen na številnih pokopališčih. Sam kamen izredno dobre deluje z rožami in drugimi rastlinami, saj jim poživi izgled. Uporabimo ga lahko tudi za pri ustvarjanju mej med gredicami. Granit ima tudi posebno lastnost, da ko ga zmoči dež postane bolj svetleč.

Granitni pesek je mogoče kupiti v številnih barvah. Imamo pa tudi izbiro naravnega granita, kjer je vsak kamenček obarvan popolnoma edinstveno.

Pomoč pri nagrobnih zasaditvah

Razumemo, da se pogosto zgodi, da preprosto nimamo časa za urejanje grobov. Če ga pustimo brez vzdrževanja, se lahko zasedene rastline razrastejo, v zemljo se vselijo parazitske rastline, nagrobne sveče ugasnejo ipd. Vse te malenkosti je moč hitro odpraviti, vendar če dalj časa ne moremo obiskati groba, zaradi družinskih, službenih in drugih obveznosti, sčasoma dobi grob zanemarjen videz. V tem primeru je močno priporočljivo, da poiščemo pomoč urejevalca grobov, ki nam bo zasadil nove rastline, prižgal svečko, očistil notranjosti nagrobne vaze in potrosil okrasno kamenje. S tem bomo hitro in po ugodni ceni poskrbeli za naš družinski grob, tudi če se nahajamo na drugem koncu sveta.